Hvor meget ved du om dit tarmmikrobiom?

Bakterier, mikroorganismer, eubiose, dysbiose … kender du lidt til alle begreberne eller har du stadig lidt at lære? Tag testen her og find ud af, hvad du ved om dit tarmmikrobiom og dens forskellige roller i din krop.

Hvor meget vejer dit tarmmikrobiom?

a. 2 kilo.
b. 3 kilo.
c. 5 kilo.

2. Hvor mange mikroorganismer er der i dit tarmmikrobiom?

a. 50 millioner.
b. 1 milliard.
c. 100.000 milliarder.

3. Hvilken funktion udfører dit tarmmikrobiom ikke?

a. Fordøjelsessystemet.
b. Immun.
c. Luftveje.

4. Kan du huske antallet af bakteriearter, som vi alle har, der har ansvaret for væsentlige funktioner i tarmmikrobiomen?

a. Mellem 5 og 10.
b. Mellem 15 og 20.
c. Mellem 25 og 30.

5. Hvilket udtryk beskriver en ubalance i din tarmflora?

a. Dysbiose.
b. Eubiose.

6. Der er forskellige faktorer af ubalance i mikrobiota: ubalanceret kost med lavt fiberindhold, indtag af visse typer medicin, intensiv sport, alkohol, bakterielle infektioner og?

a. Dit køn.
b. Stressen.
c. Din levestandard.

7. Hvad skaber ikke en ubalance i dit tarmmikrobiom?

a. Fordøjelsesforstyrrelser.
b. En ubalance af insulin i blodet.
c. Svækket immunforsvar.

8. Hvad gør dit tarmmikrobiom ikke for at beskytte dig mod infektioner?

a. Fungerer som et bolværk for at forhindre patogener i at komme ind i kroppen.
b. Producerer stoffer, der fremmer spredningen af ubudne gæster.
c. Kommunikerer med dit immunforsvar.

9. Hvilken udtalelse om din mavefornemmelse er falsk?

a. Det har 200 millioner neuroner.
b. Det betragtes som din anden hjerne.
c. 40% af immuncellerne er der.

10. Hvad skaber stress i dit tarmmikrobiom?

a. En ændring i dens sammensætning.
b. En stigning i røde blodlegemer.
c. Et stop i produktionen af bakterier.

11. Hvad er den eneste stress, der er gavnlig for din tarmflora?

a. Solen.
b. Kulde.
c. Fugtighed

12. Din tarme har forskellige kanaler til at kommunikere med din hjerne: blodvejen, immunvejen, den endokrine vej og ?

a. Nervesystemet
b. Lymfesystemet
c. Hypodermis

13. Hvilken kobling findes ikke?

a. “Hjerne-tarm”.
b. “Hud-tarm”.
c. “Hjerte-tarm”.

14. Hvor meget serotonin skabes i dine tarme?

a. 45%.
b. 80%.
c. 90%.

15. Hvilken nerve tillader kommunikation mellem din tarm og din hjerne?

a. Motornerven.
b. Vagus-nerven.
c. Rygmarvsnerven.

 

 

1) a, 2) c, 3) c, 4) b, 5) a, 6) b, 7) b, 8) b, 9) c), 10) a, 11) b, 12) a, 13 ) c, 14) c, 15) b.