Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper gerne med dit spørgsmål. Måske du kan være heldig at finde svaret i vores ofte stillede spørgsmål nedenfor. Og kan du ikke finde lige det svar du leder efter, så send os gerne en mail på info@duolac.dk så svarer vi dig så hurtigt vi kan.

+Hvad er mælkesyrebakterier?

Umiddelbart kan bakterier lyde som noget, som ikke er særlig rart eller godt for os. Men mælkesyrebakterier er levende mikroorganismer, som blandt andet findes i syrnede mælkeprodukter. Mælkesyrebakterier er en naturlig del af dit mave-/tarmsystem, hvor de blandt andet indgår i omsætningen af næringsstoffer. Med Duolac får du en serie af produkter med mælkesyrebakterier, der dækker hele familiens behov.

Mennesker har over 50 mia. bakterier i tarmene og sammensætningen af bakterier varierer fra person til person. Derfor kræver det stor viden og knowhow at finde frem til de rette sammensætninger af mælkesyrebakterier. Som noget helt unikt følger vi produktet hele vejen igennem. Fra udvælgelse og fermentering af mælkesyrebakteriestammerne og ind til at mælkesyrebakterierne ligger i din mave.

+Skal jeg tage mælkesyrebakterier på ferien?

Det er en god idé at styrke maven hjemmefra ved at tage mælkesyrebakterier inden rejsen. Tip til rejsen: Skal du rejse til de sydlige himmelstrøg, så start med at tage et tilskud mælkesyrebakterier 2-4 dage før afrejse. Duolac Rejse+ 2i1 er et skræddersyet rejsekosttilskud, der hjælper tarmsystemet både før, under og efter rejsen.

+Hvornår på dagen skal jeg tage mine mælkesyrebakterier?

Vi anbefaler, at du spiser dine mælkesyrebakterier i forbindelse med de daglige hovedmåltider, da fordøjelsen her er i gang og optageligheden dermed er højst mulig.

+Hvilken type mælkesyrebakterier skal jeg vælge?

I en moderne verden med en presset hverdag og nye kostvaner, er der et stort pres på vores tarmsystem. Derfor kan der være brug for et tilskud af mælkesyrebakterier – enten som kosttilskud i hverdagen eller som et ekstra boost i de perioder, hvor du har brug for lidt ekstra. Duolac serien indeholder otte unikke mælkesyrebakterieprodukter, som alle er baseret på banebrydende teknologi og lang tids forskning inden for mælkesyrebakterier. Mælkesyrebakteriestammerne udvælges med omhu, og produkterne er udviklet til at passe til alle livets faser – både i hverdagen og når der i perioder er brug for lidt ekstra.

Gå på opdagelse i vores produktsortiment og blive klogere på, hvilke produkter du kan få glæde af.

+Mælkesyrebakterier og penicillin

Har du været på en antibiotikakur så har apotekets personalet måske anbefalet dig mælkesyrebakterier. Antibiotika kan nemlig være hårdt for maven – bakteriesammensætningen i tarmene bliver påvirket. Antibiotika dræber bakterier i tarmene – også de gode bakterier.

For at opretholde en god balance i tarmfloraen er nogen derfor glade for at tage et ekstra tilskud af mælkesyrebakterier under og efter en penicillinkur.

 

Læs mere om mælkesyrebakterier og penicillin her

+Hvornår kan jeg starte med at give mit barn Daglig Børn?

Små maver har også brug for mælkesyrebakterier. Vi har udviklet Duolac Daglig+ Børn, der giver dit barn 2,3 mia. mælkesyrebakterier. Daglig+ Børn fås som tyggetablet med vaniljesmag. Brug Daglig+ Børn, når dit barn ikke længere får Duo D-dråber.

+Hvordan giver jeg mit barn Duolac Duo D-dråber?

I følge sundhedsstyrelsens anbefalinger skal børn imellem 2 uger og 4 år have et dagligt D-vitamin tilskud. Med Duolac Duo D-dråber skal du give dit barn 6 dråber dagligt, og der er styr på både D-vitamin og mælkesyrebakterier. Se mere om dosering her.

Læs mere omkring mælkesyrebakterier til nyfødte her.

Læs mere om Sundhedsstyrelsen anbefalinger omkring D-vitamin her.

+Jeg har svært ved at sluge kapsler. Kan man skille Duolac kapslerne ad og hælde pulveret på min mad?

Ja, Duolac mælkesyrebakterier (Duolac Daglig Vitalitet, Duolac 50+ Vitalitet og Duolac Mikrobiom+ 12) kan skilles og hældes på kold eller tempereret mad. Så har du svært med at sluge en kapsel, kan du nemt åbne kapslen og drysse mælkesyrebakterierne ud på f.eks. kold mad.

+Kan jeg opleve uro i maven når jeg starter på at tage mælkesyrebakterier?

Det er helt almindeligt at mærke uro og rumlen i maven når man starter med at tage mælkesyrebakterier.

+Hvad er Duolac kapslerne lavet af?

De vegetabilske kapsler er fremstillet af Hydroxypropylmethylcellulose.

+Hvordan er Duolac mælkesyrebakterien beskyttet?

Mælkesyrebakterier lever i tarmene, men før de kommer dertil, udsættes de for både galde og mavesyre på vej gennem dit system. For at sikre, at mælkesyrebakterierne stadig lever, når de ankommer til tarmsystemet, har vi udviklet en unik og patenteret dobbelt coating teknologi. Den dobbelte coating sikrer en optimal beskyttelse mod ydre påvirkninger. Det betyder, at antallet af levende Duolac mælkesyrebakterier, der ankommer i tarmsystemet, øges med op til 100 gange, i forhold til ubeskyttede mælkesyrebakterier.

+Hvordan skal jeg opbevare mine mælkesyrebakterier?

Alle Duolac produkterne skal opbevares tørt og ved stuetemperatur.

+Er der nogen sammenhæng mellem mælkesyrebakterier og almindelig mælk?

Nej, der er ikke mælkesyrebakterier i almindelig mælk. Mælkesyrebakterier stammer primært fra mennesker og grøntsager samt fra mejeriprodukter som ost.

+Er der laktose i Duolac produkterne?

Alle Duolac produkter er laktosefri.

+Duolac kommer i forskellige former (tablet, kapsel, pulver eller dråber) – hvorfor?

Det skal være nemt at tage Duolac i hverdagen. Både for voksne og børn. Derfor har vi udviklet hvert enkelt produkt med omtanke for dig, der bruger Duolac.

 

For at gøre produktet anvendeligt for så mange som muligt er Rejse+ 2i1 og Normal+ Immunforsvar lavet som tyggetabletter med ananassmag, der både kan synkes eller tygges.

 

Daglig+ Børn er en bamseformet tyggetablet med vaniljesmag, der let kan tygges eller synkes af barnet.

 

Daglig+ Vitalitet er en kapsel pga. sit høje indhold af mælkesyrebakterier, men den er lavet i en synkevenlig størrelse på kun 350 mg. Den kan synkes, eller man kan åbne den og drysse indholdet ud på f.eks. kold mad. Ligeledes kan kapslerne med 50+ Vitalitet og Mikrobiom-12 (500 mg kapsel) synkes eller åbnes.

 

Derma+ Plus er fint pulver med vaniljesmag, som kommer i små breve/sticks,. Derma+ Plus kan enten indtages direkte (ved at hælde pulveret ind i munden) eller drysses over kold mad.

 

Duo- D-dråber kommer som dråber og er nemt at give baby på en ske eller dryppet direkte i barnets mund.

+Er Duolac også for vegetarer?

Duolac kan indeholde spor af mælk, så serien egner sig fint til dig, som er lakto-vegetar. D-vitamin udvindes fra fåreuld.

+Er der Duolac produkter uden sødestoffer?

Ja. Daglig+ Vitalitet, 50+ Vitalitet, Mikrobiom-12, Duo+ D-dråber og Derma Plus indeholder ikke sødestoffer eller sukker. Daglig+ Børn og Rejse 2i1 indeholder ikke sukkerstoffer.

+Hvor kan jeg købe Duolac?

Du kan købe Duolac på de danske apoteker og online apoteker.

+Er producenten halal- og kosher-certificeret?

Ja, producenten er Halal- og Kosher-certificeret.

+Må jeg tage Duolac, hvis jeg får medicin?

Ja, men tal gerne med din læge.

 

Har du flere spørgsmål om Duolac og mælkesyrebakterier, er det en god ide at spørge apoteket til råds.

+Må jeg tage Duolac sammen med andre kosttilskud?

Ja.

+Indeholder Duolac produkterne mælk?

Duolac produkterne kan indeholde minimale spor af mælk fra fermenteringsmediet.

+Hvad betyder “CFU”?

Når du køber kosttilskud med mælkesyrebakterier, så vil du på produktets emballage se, at indholdet af mælkesyrebakterier er angivet i milliarder. Dette er angivet som “CFU”, som står for “Colony Forming Units”. CFU udtrykker mængden af levende og aktive mikroorganismer pr. daglig dosis.